Безвъзмездна финансова помощ в размер на 1,913 млн. лв. ще бъде

...
Безвъзмездна финансова помощ в размер на 1,913 млн. лв. ще бъде
Коментари Харесай

Държавата връща на „Язаки“ осигуровки за почти 2 млн. лв.

Безвъзмездна финансова помощ в размер на 1,913 млн. лева ще бъде предоставена на компанията „ Язаки България “ за завода й до Димитровград. Това реши кабинетът през днешния ден на постоянното държавно съвещание.

Помощта е за отчасти възобновяване на направените от вложителя осигурителни и здравни вноски за служащите и чиновниците, при разкриването на нови работни места. За капиталовия си план " Язаки България " получи през 2017 година документ клас А от държавното управление. Съгласно Закона за поощряване на вложенията страната поема на такива стратегически вложители част от разноските по реализацията на плановете. В случая се възвръщат разноските на работодателя за осигуровки за интервал до 12 месеца от разкриването на съответното работно място.

В завода на Язаки край Димитровград се създават електрически съоръжения за вграждане в коли Мерцедес и Даймлер. Проектът се осъществя в землището на с. Крепост. Инвестицията е на стойност над 35 млн. лева и планува разкриването на 1007 нови работни места. С контракта, вложителят поема ангажимент да поддържа заетостта по тези планове за период от минимум пет години. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР